top of page

Ervaringen

improvisatie Andrea Meyer Rogge

Erna Gianotten | jazz/modern en improvisatie

"Al héél lang dans ik bij Andrea, zowel jazz/modern als dansimprovisatie. Sinds een aantal jaren volg ik ook lessen bij Sarah, (jazz/modern).

Die twee dansvormen vullen elkaar, wat mij betreft, prima aan.

Wat hun lessen bijzonder maakt, is dat ze zo zorgvuldig worden gegeven. En dan bedoel ik de opbouw, het soort muziek, de danstechniek en de sfeer in de les. Vooral dat!

Ik heb ook geleerd hoe belangrijk het is, je te concentreren op het hier en nu. Zodat je optimaal profijt hebt van je eigen dansmoment.

Het is opvallend dat veel leerlingen al decennia lang bij deze dansschool hun lessen volgen. Dat zegt eigenlijk wel genoeg!

Zelfs tieners die soms een poosje wat anders willen, komen na jaren weer terug.

Dat er gedanst wordt in een echte studio, met spiegels en een houten dansvloer, vind ik een groot voordeel boven (gym) zalen en ruimtes zonder spiegel met minder geschikte vloeren.

Omdat de groepen niet te groot zijn, is er aandacht voor iedereen. En voldoende ruimte om echt te dansen. Want daar komt je tenslotte voor!"

Atie Kaper | improvisatie

"Dansen en met name de improvisatie geeft je binnen no-time een transformerend gevoel!

Hoe je de les binnenkomt en weer verlaat is een wereld van verschil. De veiligheid en de creatieve inspiratie, die geboden wordt, zorgt ervoor dat ik het ervaar als voeding voor de ziel en ik kan het iedereen vanuit mijn hart aanraden."

Ké Jannink | improvisatie en Qigong

"Ik vind het belangrijk om fit (body +mind) te blijven, voor mij is dansen een manier om souplesse te behouden.

Juist de afwisseling van Improvisatie/Expressieve dans en Qigong vind ik heel fijn.

Soms lopen de lessen niet synchroon met mijn behoefte van dat moment, maar ik kom er altijd voldaan vandaan! 

Improvisatie/Expressieve dans en de begeleiding van Andrea daarbij vind ik inspirerend en motiverend om stukjes en issues van, over en met mijzelf aan te gaan en zodoende zelfs een plekje te geven of te verwerken.

Qigong verruimt mijn bewustzijn van wat mijn lichaam en ik met mijn houding allemaal kan (loslaten!). 

Haar manier van lessen begeleiden is niet vrijblijvend, maar er is heel veel ruimte voor eigen inbreng en mogelijkheden. Introspectie en spiritueel komt niets te kort tijdens de lessen.

Aanrader voor iedereen die fit/flexibel wil blijven! "

Gert Jan | improvisatie

"Andrea verstaat - als geen ander - de kunst om je in je eigen waarde te laten, je net voldoende aanwijzingen te geven en jezelf te ontplooien.

Tijdens de improvisatie mag je zijn, wie je bent…  zonder oordeel. Dat wordt nog versterkt door de veilige en vertrouwde omgeving van de groep. En niet te vergeten: de fantastische muziek die ons daarbij ondersteunt!"

Kortom: een aanrader!"

Judith

"Dansen bij Andrea en Sarah is meer dan dansen alleen. Het is kijken, voelen en nieuwe dingen zien. Ik heb hier geleerd dat dans een taal is en dat iedereen die kan spreken. Met de technische lessen kun je daar kracht bij zetten en meer uit jezelf halen."

Ansje Gerzee

"Vanaf mijn 9e ben ik al gek op dansen: klassiek, jazz, modern, het vroegere beatdansen, tappen, caractere, showdansen enz.

Toen ik in 1984 van Amsterdam naar Hilversum verhuisde bleef ik eerst nog mijn danslessen in Amsterdam volgen.

Op zoek in Hilversum naar een dansstudio, deed ik hier en daar wat proeflessen, maar ik kreeg toen het idee dat de docenten het belangrijker vonden om zichzelf te zien dan wat er achter hun gebeurde. Misschien een ongelukkige momentopname maar toen ik bij Andrea binnenkwam, stapte ik in een heerlijk warm dansbad !!

Nu raak ik meteen de 1e van de vele mooie snaren waarom ik het zo fijn vind om bij Dansstudio Andrea te dansen : Het persoonlijk contact. Oog voor iedereen en een benadering dat dansen natuurlijk plezier moet zijn. Met veel liefde voor je lichaam er het beste uithalen en ervan genieten, alleen of in de groep. Ik hou van de mooie choreografieën maar ben ook gek op improviseren. Ik zeg wel eens: ik dans zelf niet maar de muziek gaat met mij aan de haal.

En nu raak ik de 2e mooie snaar; de muziekkeuze. Vaak heel verrassend, vernieuwend, maar ook soms vertrouwd en vol herkenning omdat dat precies mijn keuze zou kunnen zijn.

Vele keren (en dit is de 3e mooie snaar) heb ik mogen meedoen met de prachtige, leuke, verrassende en creatieve voorstellingen, waarbij Andrea en de andere docenten, zoals ze dat zelf zeggen, veel ruimte laten voor eigen inbreng van de dansers. Dat is nou precies wat mij zo aanspreekt en de voorstelling, onder hun bezielende leiding, uniek maakt.

Het is zo mooi (snaartje 4) om door de jaren heen te zien en mee te maken dat het vakmanschap van Andrea doorgegeven wordt en in harmonie samensmelt met het vakmanschap van de andere docenten.

Want.....(snaartje Saartje 5 !!) Wat is het heerlijk en fijn om bij Sarah te dansen. Met haar jonge, krachtige, prachtige uitstraling en de mooie choreografieën op heerlijke muziek stimuleert ze ons ook om met liefde voor je lichaam het beste uit onszelf te halen en natuurlijk ervan te genieten.

 Er zijn zeker nog veel meer mooie danssnaartjes te raken maar daar kan ik het vast nog een volgende keer over hebben."

Sofie | kinderdans

"Sofie komt al drie jaar met veel plezier naar de balletlessen bij Dansstudio Andrea Meyer-Rogge. Ze krijgt les van juf Sarah. Wat wij erg prettig vinden aan deze balletschool is dat het plezier in dansen voor op staat en niet het resultaat. Er is oog voor ieder kind en met veel geduld en liefde geeft juf Sarah haar balletlessen vorm. Sofie schrijft daar zelf het volgende over: 'Ik vind ballet heel leuk! je kan je zelf zijn. Ik vind het leuk om met elkaar te dansen en te kijken naar je zelf wat je nog kan oefenen en daar dan extra je best op te doen. Je kan alles los laten en gewoon lekker dansen."

 

bottom of page